Pages

Monday, April 6, 2015

DUBAI - Atlantis Hotel, Oceanic, Çölde Safari ve Bedevi Kampı

Sonunda Dubai'ye gidiyoruz. Sabahın köründe başlayan bir yolculuk ile 6.30da havaalanındayız.
 
Uçağımız 8.30da. Bu seyahatte Özlem Hanım ve Mehmet Bey ile kaynaştık. Kendilerine bayıldım, ama özel hayatlarını burda deşifre etmemek adına kendilerinden çok bahsetmeyeceğim.
Uçakta biraz uyuyabildim sadece. Baktım olmuyo Theory of Everything'i izledim.
Dubaiye indiğinizde bu sefer 2 büyük otobüse bölündük ve orda ikamet eden 2 türk rehber de bize katıldı. Meşhur Şeyh Zayid yolundan otelimize, Dubai'deki ilk 3 otel arasında sayılan Atlantis Hotel'e geldik. Muazzam bir lüks.
 
Ama odaları için aynısını söyleyemeyeceğim. Gayet sıradandı.
 
Turu organize edenler fazla ütopik bir plan yapmışlar.Programı dakika dakika hesaplamışlar, ama tabi gerçek öyle olmadı. Uçak biraz geç indi, 60 kişinin bavulunu alması, ordan otobüse binmesi derken programın nerdeyse 2 saat gerisinde kaldık. Bize önce otele vardığımızda odalarımıza çıkıp üstümüzü değiştirebileceğimizi söylemişlerdi. Çünkü akşam bedevi kampına gidiyoruz ve çöl soğuk olabilir, o nedenle üstümüze kalın birşeyler almalıyız. Fakat otele vardığımızda bizi direkt öğlen yemeğine aldılar ve odaları beklemeden apar topar bir yemekten sonra jeeplere bindirerek çölde safariye geçtik. Jeep dediysem Toyota Land Cruiser.

Neyse programa kaldığımız yerden devam edeyim. Atlantis otele vardık. Bavullarımızı direkt otel görevlileri alacağı için biz onlar almadan bavula ulaşıp üstümüze sweatshirtlerimizi aldık. Serap Hanım ve eşi de bizimleydi, onlar da bavullarından eşya almaya çalışıyorlardı. Aldık almasına ama, bizi kimse beklemeden içeri girdiler ve biz kocaman otelde nereye gideceğimizi bilemeden kalakaldık.

Hangi restaurant olduğunu da bilmiyoruz. Neyse bulduk bir görevli, dedi ki burda bir sürü restaurant var, hangi restaurant. Aradık Tuğba Hanım'ı. Ossiente diye birşey anlıyorum, adam diyor ki öyle bir lokanta yok. Sonradan anladım Oceanic diyor. Adam haa tamam o koridorun sonunda dedi. Hay allahım, ossiente ve oceanic bu kadar mı birbirinden farklı, bunu diyor olabilir misin diye aklına gelmiyor mu...

Çok şükür restaurant'ı bulduk. İnanılmaz lüks! Öğle yemeği için içim acıdı çünkü kişi başı 150 dolarlık bir öğlen yemeğini 45 dakikada yemek zorunda kaldık. Restaurant otelin akvaryumuna bakıyor. Akvaryum dediysem, muhtemelen dünyanın en büyük akvaryumlarından... Otel bu akvaryum ile meşhur.

 

Önden türüf mantarlı ıstakoz çorbası, ana yemek olarak dereotu soslu somon balığı ve tatlı olarak panna cotta. Tek kelimeyle mükemmeldi, ama tabi bayilerimiz pek sevmediler.

Yedik yemekleri ve 4erli gruplar halinde Toyota Land Cruiser'larımıza geçtik. Biz Hamide Hanım ve Mehmet Ali bey ile aynı arabadaydık. Çölde safariye ulaşabilmek için önce 45 dakika kadar arabayla gitmemiz gerekti. Şöförümüz İlyas aslen Hindistana yankın küçük bir ülkeden geliyor ama UAE'de doğmuş. Lokaller gibi beyaz bir kıyafet giyiyordu ama sordum, isteyen herkes giyebilirmiş, yasak yokmuş. Daha sonradan tur rehberlerinden öğrendiğimiz bilgiye göre, burda doğmuş bile olsan UAE kimseye vatandaşlık vermiyormuş. Yani muhtemelen İlyas da buranın vatandaşı statüsünde değildi.
Çölde safari çok beklediğim gibi olmadı. Bir kere çok kısa sürdü. Bence çölde araba kullanarak geçirdiğimiz süre toplam 25 dakikadır.
 
Arada mola verdik, fotoğraf çekildik falan öyle goy goyla geçti süre. Sonra da çölden çıkıp 10 dakika sürüş mesafesindeki bedevi kampına gittik.

Rahat minderlerde ama yerde oturduğunuz bir ortam var. Açık büfe yemek ve çeşitli etkinlikler var. Mesela lokallerin giyidği kıyafetleri giyip fotoğraf çektirebileceğiniz bir köşe, veya elinize hint kınası yaptırabileceğiniz bir köşe vardı. Hepsi verilen fiyata dahil o yüzden içerde başka hiçbir şeye para ödemiyorsunuz.
 

Önce erkek bir dansçı çıktı,

 

sonra da bir dansöz. Dansöz rus asıllıymış, ama dansöz demeye bin şahit ister.
 

Ah şurda bizim asena olacaktı ki ne oynardı, bu aerobik gibi birşey yaptı. Neyse yedik içtik akşam 20.30 gibi şov bitti biz de çok şükür otelimize geri döndük.

Akşam efe ders çalışırken ben oteli gezmeye ve keşfe çıktım.
 
Otelde water park var, su kaydırakları yani. Alışveriş yapabileceğiniz bir alan, ve havuzlar var, yunusları sevebileceğiniz bir alan da mevcut. ve farklı farklı restaurantlar var. 1 saat gezdim sonra artık pilim bitti ve ben de uyumaya gittim.
 

No comments:

Post a Comment